Jouw conflict en de oplossing.

Over mediation

Na een uit de hand gelopen conflict met je collega communiceren jullie niet meer en de werksfeer is behoorlijk aangetast. Er is binnen de familie ruzie over een nalatenschap of anderszins. Je bent gescheiden, maar jullie worden het niet eens als het gaat om de zorg voor de kinderen. Je hebt al jaren strijd met de buren en je voelt je thuis niet meer fijn. Het kan ons allemaal overkomen.

Mediation kan een uitkomst bieden. Mediation is een vorm van bemiddeling, waarbij beide partijen onder begeleiding van een neutrale derde samen naar een oplossing voor een conflict toewerken. Bij mediation houd je het heft volledig in eigen hand en beslissen jullie, na beiden volledig te zijn geïnformeerd, samen hoe jullie oplossingen en afspraken worden vormgegeven - zonder tussenkomst van een rechter.

Registermediators

Het MfN register is hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators. Een MfN registermediator heeft een erkende opleiding gevolgd en wordt gehouden aan de door de Mediatorsfederatie opgestelde kwaliteitseisen.

Trajecten verlopen volgens de door de MfN vastgestelde procedures. Wil je meer weten over mediation? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Arbeidsconflicten

Is de werksfeer flink verstoord? Speelt er iets op de werkvloer? Heb je een conflict met jouw werkgever of werknemer? Is er gedoe met een collega? Dan biedt (pre-)mediation wellicht een uitkomst.

lees meer over mediation bij arbeidsconflicten

Mediation in het Onderwijs

Waar mensen met elkaar werken, ontstaan spanningen en conflicten. Zo ook in het onderwijs. Er kan ruis ontstaan tussen collega’s binnen een vaksectie, schoolleiding maar ook net zo goed tussen een schoolleider en docent. De Haagse Kamer is gespecialiseerd in mediation in het onderwijs.

lees meer over mediation in het onderwijs.


'We close the divide because we know, to put our future first, we must first put our differences aside.'
Amanda Gorman
WIST JE DAT?

Je bent niet de eerste

40% van de Nederlanders heeft direct of indirect ervaring gehad met een mediator.

Register Mediators helpen je verder.

75% van de MfN geregistreerde mediators rondt trajecten succesvol af.

Mediation is effectief

Mediation bespaart tijd, geld en energie.

Blijvende oplossing

Mediation geeft blijvende oplossingen. Omdat je samen naar een oplossing zoekt, zal deze beter bij je passen.